Kris Stroobants

Kris Stroobants

Muziek stroomt door de aderen van Kris Stroobants. Na zijn studies trompet en baroktrompet aan het Lemmensinstituut (Leuven), specialiseerde hij zich verder in orkestdirectie. Hij schopte het tot gastdocent en -dirigent aan het Conservatorium van Maastricht. Ook in het Vlaams Muziek Theater deed Kris ervaring op als dirigent en arrangeur.

Als oprichter van Panta rei kwam de ondernemer/dirigent in Kris al vroeg naar boven. Sindsdien dirigeerde hij talloze hafabra- en symfonieorkesten in binnen- en buitenland. Recent werden Les Frivolités Parisiennes en het Cairo Symphony Orchestra aan dat lijstje toegevoegd.

Vandaag is Kris als artistiek leider de drijvende kracht achter Frascati Symphonic, dat in 2007 werd opgericht. Samen met dit gezelschap staan er ook al enkele tournees door China op het palmares.

Daarnaast gaat hij steeds op zoek naar nieuwe connecties over de artistieke grenzen heen. Zo slaagt hij er steeds weer in om een mooi, innovatief project samen te stellen.

Bij l’Altra Follia komt ook zijn oude liefde voor het klavecimbel terug onder de aandacht. Kris treedt binnen dit ensemble opnieuw op als uitvoerend muzikant.